El işi bolero nasıl örülür?
By admin on 23 Kas 2009 with 0 Yorum
Sonbahar mevsiminin gelişiyle birlikte havalar yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Soğuk ve serin havalarda içimizi ısıtan bolero, sonbahar mevsiminin vazgeçilmez tutkusu haline gelmiştir. Mağazalarda vitrinlerin başköşesini kaplayan düğmeli ya da bağcıklı çok şık boleronun el örgüsü ileyapılışını öğrenmek isteyenler için paylaştığımız bilgileri beğeneceğinizi tahmin ediyoruz.
Bolero yapılışında kullanılacak malzemeler:
• 5,5 ve 6 numara şiş.
• Sentetik ağırlıklı uygun ip
* Örnek işlemi:
• 3 düz
• 1 defa ipi dola
• 2 ilmek birlikte örülür
• Son 3 ilmek kalana kadar işaretlerin arasındaki işlem tekrar edilir
• 3 ilmek düz örülür.
Bolero için başlama işlemi:
Small için 5,5 numara şişe 44 ilmek ile başlanır.
2,5 cm boyunca tüm sıralar düz örülür.2,5 cm olduktan sonra 1 sıra ters örülür ve 6 numara şişe geçilir.
Sonraki sırada *Örnek 10 sıra boyunca çalışılır ve arttırmaya geçilir.
Arttırma 1. Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,*Örnek 3 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır,3 düz örülür.
Arttırma 2. Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,1 düz,*Örnek 4 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır ve 4 düz örülür.
Bu işlemin sonunda ilmek sayısı 48 olacak
12 sıra boyunca *Örnek çalışılır ve sonra tekrar ilmek sayısı 64 olana kadar Arttırma1. ve Arttırma 2.sıraları çalışılır.64 ilmek olduktan sonra,kol boyu 35,5cm (veya istenilen uzunluk) olana kadar yine *Örnek çalışılır.İstenilen uzunluğa gelindiğinde son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konur.Parça boyu 40,5 cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 40,5 cm olduktan sonra yine son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konur.
6 sıra *Örnek çalışılır.
Eksiltme 1.sıra: 3 düz, 2 ilmek birlikte örülür, 5 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte örülür,3 düz.
Eksiltme 2.sıra:2 düz,2 ilmek birlikte örülür,4 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte ör,2 düz
Bu işlemden sonra ilmek sayısı 60 olacak.
12 sıra tekrar *Örnek çalışılır ve 12 sıra *örnekten sonra 44 ilmek kalana kadar Eksiltme1.ve Eksiltme2. sıraları çalışılır.Son İşaret konulan yerden itibaren kol boyu 33cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 5,5 numara şişe geçilir.2,5 cm boyunca her sıra düz örülür ve bitirilir.
Manşetlerden başlanarak işaret konulan yere kadar her iki kolda dikilir.
Kategori: : El Örgüsü • Moda • Son Eklenenler
Bu yazıyı okuyanlar bunlarıda okudu
Yazardan Not::

Definecilik nedir? Define nasıl aranır? Define nasıl bulunur?
Saçları güçlendiren formül
Migren nöbeti nedir? Migreni tetikleyen nedenler ve tedavisi
İlginç ve eğlenceli bilmece
Aşık paşazadenin hayatı
Terazi Burcu Kadını
Evliya Çelebi Hayatı - Evliya Çelebi Kimdir
Yıldırım Nedir? Yıldırım Nasıl Oluşur? Yıldırımdan korunma
Cilt kanseri belirtileri